Banden tubeless maken

Wanneer je met vrienden fietst heeft iedereen wel een mening ergens over. Ook werkt dit zo bij Tubeless rijden. De een doet het wel en de ander moet nog overtuigd worden… nee… waarom zou ik… ik weet het niet zo goed, wat zijn de voordelen dan?! Veel mensen weten niet waarom ze tubeless zouden moeten rijden. Vandaar dat we het hier eens over gaan hebben, en misschien voel jij je dan aangesproken om dit ook te gaan doen. Lees verder en ontdek de voordelen van tubeless rijden.

Bijna niet meer lekrijden is een bijkomend voordeel van tubeless. Je hebt geen wrijving meer tussen je binnen- en buitenband waardoor de weerstand van de band later word. Ook ervaar je meer comfort en grip. Met zachtere banden de bos in, dan heb je veel grip. Maar ik hoor je denken, ga ik dan niet veel langzamer?! Nee, je hebt zo veel contact met de grond, banden zijn zo gemaakt om goed te rollen. Doordat je lagere bandenspanning hebt merk je alle kleine oneffenheden op de grond minder. De banden vangen die oneffenheden op, en zo hebt je veel comfort tijdens het fietsen.

Je hebt wel een speciale velg nodig, eentje met een opstaande rand, wanneer deze geschikt is voor tubeless banden staat dit erop vermeld (TR, 2Bliss TLE, etc..). Je plopt je buitenband erop en vervolgens vul je die met een beetje tubeless sealant. Deze sealant dicht de randen af en zorgt dat er geen lucht meer kan ontsnappen. En als je nu lek rijdt, zorg de vloeistof ervoor dat dit gat direct wordt gedicht. En wanneer je gat dusdanig groot is dat de vloeistof dit niet aankan, kan je er altijd nog een binnenband in doen. Zorg in ieder geval dat je er wel een bij je hebt. De fabrikanten geven aan elke drie tot 5 maanden de vloeistof te vervangen of bijvullen, maar kijk zelf welke ervaringen je ermee hebt, en ontdek wat jij prettig vind.

Winkelwagen
Scroll naar boven