Dikke kleding of lagen?

Dikke kleding of lagen?

In de zomer is het fijn fietsen, niet alleen qua temperatuur maar ook omdat je weet wat je aan moet trekken. Even grofweg gezegd, een shirtje en een broekje... en klaar. In de winter ligt dat wel wat anders. Je kijkt s'ochtends uit het raam en dan slaat de twijfel toe. Ten eerste is het al de vraag óf je gaat fietsen want het ziet er niet gezellig uit buiten, het is grijs, schemerig en het dreigt te gaan regenen. Maar je hebt afgesproken met een aantal mensen en afzeggen is ook nogal wat... dus

uiteindelijk sleep je jezelf naar de kast en daar sta je... en dan... welke keus ga je maken? Ga je voor een dikke lekkere warme winterjas of kleed je je aan in verschillende lagen? Keuzes die gemaakt moeten worden op de vroege ochtend.

Helaas kunnen wij je niet vertellen wat de juiste keuze is, dat is heel persoonlijk. Je weet van jezelf wel of je het snel warm hebt of niet, en daar moet je rekening mee houden.

"Je begint altijd met een basis laag"

Je begint altijd met een basis laag (ook in de zomer), een thermo-shirt en van daaruit ga je opbouwen. Bij het thermo-shirt begint keuze 1 al, je hebt shirts die het vocht goed doen afdrijven en die als een tweede huid zitten. En shirts die comfortabel en warm zitten, deze zijn dikker en houden de warmte goed vast (voor de koukleumen onder ons). Ook is het mogelijk een winddichte te krijgen, wanneer je geen bovenlaag hebt die winddicht is zou dit een goede optie kunnen zijn?! Grofweg zijn dit de keuzes (er is natuurlijk veel meer, maar daar gaan we het nu niet over hebben).

"sowieso een winddichte laag"

Als je dan de keus gemaakt hebt ga je de lagen opbouwen naar wat jij prettig vind. Wat wij wel willen aanraden, sowieso een winddichte laag ergens toe te voegen. Er is niets zo fijn dan geen koude wind op je lichaam te krijgen, wind maakt je koud. Het maakt niet uit waar deze laag zit... ALS hij er maar zit!

Het voordeel van lagen is dat als je er achter komt dat je toch teveel hebt aan gedaan je snel een laag ertussenuit kan halen. Veel kleding is klein op te vouwen en makkelijk in je achterzakje mee te nemen.

En denk ook eens aan een fijne winterbroek, een fietsbroek met zeem, en winddichte panelen op de bovenbenen en knieën. Hier kan je de hele winter mee fietsen, daar hoef je dan niet over na te denken (scheelt alweer).

Mocht je naar aanleiding van dit blog nog vragen hebben, kom eens langs in de winkel. Verschillende opties hebben wij hier wel hangen... voor elk wat wils! En anders, fiets ze!

Winkelwagen
Scroll naar boven