Fietsbrillen

Wind, vliegen, modder, zon... allerlei ellende die altijd in je ogen komen tijdens het fietsen, en die je zeker kunnen belemmeren. Zowel op de racefiets als de mountainbike is dit zeker herkenbaar. Toch is dit eenvoudig op te lossen.

Er zijn brillen in alle soorten en maten, en zeker niet onbelangrijk ook verschillende kleuren. Tegenwoordig heb je een eenvoudige bril van rond de dertig euro, met 3 verschillende lenzen. Dat wil zeggen een transparante, gele en zonneglas. Deze zijn makkelijk te wisselen naar wens.

Heb je tijdens het fietsen last van zweet en beslaat je bril aan de binnenkant, dan is het model met ventilatiegaten wellicht een oplossing. Er zitten bovenin de lens één of meerder openingen waar de wind door heen kan waaien. Dit voorkomt beslaan van je glazen, dit komt overigens ook door de speciale coating. Aan de buitenkant zit een waterafstotende coating waardoor de regen van de lens afglijdt in plaats van dat de druppels blijven hangen.

Als je niet continu wilt wisselen van lenzen kan je ook kiezen voor PH lenzen (fotochromatische). Deze lenzen hebben de eigenschap te verkleuren, dus wanneer de zon schijnt worden de glazen donkerder als wanneer het regent. Dit past zicht vanzelf aan, je hebt geen extra lenzen nodig. Je hebt altijd de juiste lens bij je.

Ook voor mensen die een leesbril nodig zijn is een oplossing bedacht. Brillen met een leesgedeelte, verschillende sterktes zijn verkrijgbaar, variërend van -2.5 tot +2.5. Dit is heel prettig als je je navigatie wilt lezen, je hoeft niet te stoppen om te kunnen lezen. En ook een menukaart onderweg is geen probleem;)

En als er brillen zijn voor mensen met een leesbril is er natuurlijk ook de mogelijkheid glas op sterkte te plaatsen achter je zonnebril. Deze kan je op maat laten maken door je opticien in de juiste sterkte (het montuur waar je bril in moet zit bij de zonnebril). Deze monturen zijn ook verkrijgbaar met verschillende lenzen (transparant, geel en zonneglas), of je gaat voor PH lenzen en je hoeft helemaal niets meer te wisselen!

Natuurlijk worden de kinderen ook niet vergeten, voor de kleinere hoofdjes zijn ook monturen gemaakt, in kekke kleuren en motiefjes. Sommige van deze brillen hebben ook zelfs verwisselbare lenzen.

Dus de ellende van van alles in de ogen hoeft echt geen probleem te zijn, het is vrij eenvoudig op te lossen. En what about the looks?!

Winkelwagen
Scroll naar boven