Fietsen met je partner

Ga je nu alwéér fietsen! Iets wat iedereen wel eens om het hoofd geslingerd krijgt, als je niet weet wat het gevoel is van fietsen, snap je er niets van. Maar de energie die je ervan krijgt, het genieten van het buiten zijn, de natuur en hoe leuk zou het zijn om dit samen te kunnen delen?! (of juist niet πŸ˜‰

Wanneer je met z'n tweeΓ«n wil fietsen is het verschil in conditie vaak een obstakel. De een fietst zich helemaal kapot en de ander krijgt het koud, omdat het tempo veel te laag ligt. Maar is ieder begin niet moeilijk? Doe het eens een dag lekker rustig aan, ga op de mountainbike eens over de brede paden. Zie het als een herstel training,Β  je partner die bijna nooit op de fiets zit zal dit al als een uitdaging zien. Het belangrijkste is dat je vooral niet met jezelf, maar met de ander bezig bent. Daag hem of haar uit om eens de singeltrack door te gaan. Maar ga dan zelf niet als een malle die track over om een Strava PR te zetten (want je hebt van die lekkere frisse benen...) nee! Blijf achter hem of haar en geef aanwijzingen als je ziet dat je partner iets moeilijk vindt. Je zult zien dat je partner snel beter wordt.

Ga je samen op de racefiets, dan is het lekker om de omgeving te gaan verkennen. Laat die klim nog even links liggen en breng je tempo naar tour-tempo. Zorg dat je gezellig naast elkaar kunt fietsen, dan kun je je partner in de gaten houden. Het is erg verleidelijk om de ander uit de wind te houden en het tempo op te voeren, echter ga je dan snel te hard. Blijf ook een beetje in de buurt van huis. Je kunt dan snel terug als de benen van je partner het niet meer volhouden. Kortom doe het in het begin rustig aan. Laat hem of haar het tempo bepalen en geniet samen van het buiten zijn.

Er is ook nog een andere oplossing, koop voor hem of haar een E-bike!
Degene met de minste fietsconditie heeft dan ondersteuning, in verschillende gradaties. Het voelt als een duwtje in de rug, er komt een smile op je gezicht die er niet meer af te krijgen is! Je kan toch samen fietsen en naar gelang de ondersteuning aanpassen, kapot gaan op een E-Bike kan zeker wel. Maar het feit dat je samen toertochten kan fietsen is toch echt geweldig. Laat elkaar ervaren wat het is om te fietsen, hoe leuk is dat. Waarschijnlijk wordt je zo enthousiast dat je altijd samen op pad gaat.

Winkelwagen
Scroll naar boven