Ga je voor pure snelheid, kies dan voor een aerodynamische racefiets. Aero racefietsen zijn niet alleen gemaakt voor de fanatieke amateur of wedstrijdrenner. Ben jij iemand die steeds sneller wil, daag jij jezelf uit door je pr-tjes op Strava steeds scherper te zetten? Of doe je weleens een triathlon, ben je competitief ingesteld of wordt je gewoon helemaal blij van een snelle fiets? Dan is een aero racefiets echt de fiets voor jou.

Door middel van tests in windtunnels is aangetoond dat een aerodynamisch frame wel degelijk snelheidsvoordeel oplevert. De vormgeving van de frames, de buisvormen en de profilering van de buizen op de juiste punten zijn gemaakt om de luchtweerstand te minimaliseren.  In het verleden waren aero fietsen over het algemeen wat zwaarder en alles behalve comfortabel. Tegenwoordig worden er zulke geavanceerde technieken gebruikt bij het ontwerpen van de frames dat aero racefietsen bijna niet meer hoeven in te boeten aan stijfheid, gewicht of comfort.

Omdat de aero racefiets erop gericht is om de luchtweerstand te minimaliseren is ook de zithouding daarop aangepast. De zit op een aero fiets is daarom vooral diep.

Als de zwaartekracht begint te trekken, telt elke grammetje. Een klimmersracefiets moet daarom zo licht mogelijk zijn. Op gewicht wordt bespaard door het gebruik van lichte materialen zoals carbon, maar ook door de framebuizen zo dun mogelijk te maken. Het motto is ‘zo licht mogelijk’, maar in de klim lever je ook veel vermogen. Het frame moet dus ook stijf genoeg zijn om dit vermogen aan te kunnen, zonder dat je het gevoel hebt dat je fiets gaat ‘zwabberen’ bij iedere pedaalslag of in de afdaling.

Het frame van een klimmersfiets is daarom licht en dun waar het kan, maar stevig en stijf op de punten waar veel druk komt. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door slim gebruik van verschillende diktes in materiaal of diverse carbon lay-ups.  Kortom; met deze fietsen vliegen de hoogtemeters uit je benen.

Omdat aerodynamica niet het belangrijkste is bij een stevige klim zit je op dit type fietsen iets meer recht, maar niet zo rechtop als een endurance fiets.

Maar een klimracefiets is niet alleen maar geschikt voor de bergen. Omdat de fiets licht en stijf is, zul je merken dat hij in de sprint niets anders wil dan snel wegspringen. In één streep op naar het plaatsnaambord!!

Met een klimmersfiets ga je volop lol beleven in de bergen, maar ook tijdens een langere toertocht, een wedstrijd. Ook in de eind- en tussensprints tijdens clubritten zullen jullie dikke vrienden zijn.

Wil je kilometers vreten, maar niet inleveren op comfort, snelheid en stijfheid? Dan is een endurance racefiets echt iets voor jou. De geometrie van deze categorie racefiets is specifiek gericht op een comfortabele zithouding, waarbij rug en schouder

De balhoofdbuis is verhoogd om er voor te zorgen dat je meer rechtop, dus comfortabel, kunt zitten.  De wielbasis is langer dan bij een klimmersracefiets of aero racefiets, wat zorgt voor een vriendelijker stuur- en rijgedrag.

Met een endurance racefiets kun je eigenlijk alle kanten op. In de bergen weet hij goed zijn weg te vinden, maar ook op slecht wegdek kun je goed uit de voeten met dit type racefiets. Als je ook nog eens voor een iets bredere band kiest, heb je helemaal een comfortabele fiets. Dat wordt genieten tijdens de wielerklassiers als de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix.

De naam ‘endurance’ spreekt voor zich; je houdt het op deze fiets makkelijk uren en kilometers lang vol.

De e-bike is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Ook de E-racefiets en de E-MTB winnen terrein. De misverstanden van ‘vals spelen’ kunnen we gelukkig achter ons laten. De trapondersteuning op een e-racefiets geeft je net dat steuntje in de rug, zodat je wel samen met je partner kunt genieten van een mooie rit of lekker mee kunt met je eigen fietsclub. Net als bij de ‘normale’ e-bike ondersteunt de motor je tot maximaal 25 km per uur. Wil je sneller dan zul je het helemaal met je eigen spierkracht en uithoudingsvermogen moeten doen.

Kortom: fit worden of fit blijven, met net een kleine duwtje in de rug op de momenten dat jij dat wilt.

Voorraad

Bekijk onze actuele voorraad

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie
Winkelwagen
Scroll naar boven