Het vertrouwen begint hier!

Iedereen kan een fiets kopen, geen probleem.

Hier bij ons in de winkel word er goed gekeken of een fiets bij je past, je wordt opgemeten en een passende maat wordt aangeraden, en ook fijn binnen je budget. Dan is het natuurlijk ook zo dat je blij moet worden van een fiets, de garage inlopen en een  vreugdesprongetje maken... ik mag weer fietsen! Geweldig, zin in.

De aanschaf is gedaan! En nu begint het echte werk, fietsen. Iedereen kan zonder twijfel fietsen. Toch blijkt dit in de praktijk nogal wat voeten in aarde te hebben. Onzeker, niet wetend wat te doen bij bepaalde situaties, twijfelend en zenuwachtig rondfietsen omdat je het gevoel hebt je fiets niet onder controle te hebben. Samen één zijn met de fiets lijkt een heel eind weg. Maar je voelt het al aankomen, dit is zeker niet nodig! Om ervoor te zorgen dat je geen gevaar bent voor jezelf en anderen hebben wij een Start to Bike - Clinic in het leven geroepen.

Het is de bedoeling dat je tijdens een viertal clinics de basis onder de knie krijgt van het fietsen

Dit varieert van remmmen, bochten, schakelen, balans,  hindernissen, klimmen/dalen, en wat er verder op ons pad komt. Starten doen we vanaf KokkieBikes, en vanaf hier kan je alle kanten op, het bos, oefenveldjes,  heuvels allemaal binnen handbereik. Zo'n Start to Bike programma is voor mountainbike, race- en gravelfietsers. Het programma is specifiek in elkaar gezet voor
een bepaald soort fiets/fietser. Dus let goed op bij het inschrijven waar je je voor inschrijft.

Mountainbiken is fantastisch, plezier maken in de vrije natuur, genieten van de rust en even je hoofd leegfietsen. Naast een fiets en een helm,  heb je wat vaardigheden nodig. Waarbij wij je dus kunnen helpen zodat je vol zelfvertrouwen het bos in kan gaan, wat voor weer het ook is.

Bij het racefietsen is het eigenlijk hetzelfde, vertrouwen krijgen op de fiets.

Weten wat je doet en veilig met het andere verkeer kunnen omgaan. Vooruitkijken en niet angstig reageren, remmen, bochten, klimmen/dalen, veilig fietsen in een groep, dit zijn enkele oefeningen die ook aan bod komen bij deze clinic.

En dan is er nog de gravelbike.

Een mix tussen mountainbiken en racefietsen, en dan toch helemaal anders. Het schakelen zal hetzelfde zijn als bij een racefiets, met dezelfde ondergrond als bij het mountainbiken. Gravelpaden, zand, gruis en wellicht een stukje bos zijn voor een gravelaar ideaal, en dan het liefst in een  combinatie. De houding is relaxed en ontspannen. Maar juist omdat je zoveel verschillende ondergronden voor je kiezen krijgt is het fijn een clinic te volgen specifiek voor de gravelbike.

Veiligheid voor jou en je medemens vinden wij erg belangrijk, en daarom bieden wij de Start to Bike aan. Vier lessen onder begeleiding van ervaren instructeurs, waarbij je dus de basisvaardigheden gaat leren, niet alleen om veilig op pad te gaan, maar ook vooral om plezier te beleven met elkaar op de fiets, en te kunnen genieten van het fietsen.

De clinics zien er als volgt uit:

Er zullen minimaal 3 tot maximaal 8 deelnemers aanwezig zijn, 2,3 of4 lessen waar verschillende technieken voor de door jou gekozen discipline aan bod zullen komen. We starten bij KokkieBikes, kennis maken met de groep een kop koffie en gaan. Hier is eventueel gelegenheid tot omkleden,  we zullen dan 2,5 uur onderweg zijn, bij terugkomst even evalueren en gezellig bijkletsen. Mocht dit alles je aanspreken kijk hieronder of er een datum is die u aanspreek voor meer informatie. Er zijn losse Start to Bike clinics voor Mountainbiken (4 lessen) Gravelbiken (3 lessen) en natuurlijk de racefiets ( 2 lessen)

Op deze manier hopen we iedereen veilig en zelfverzekerd de weg/gravelpad/bos in te kunnen sturen.

Kokkiebikes Start to Bike

Bekijk alle beschikbare clinics en data

Winkelwagen
Scroll naar boven