Onderhoud dinsdag: Bovelo Clean Green

Heerlijk, het hele jaar door fietsen, op je racefiets, mountainbike, stadsfiets of E-bike, door de modder, stof, zand, en alle soorten vuil die je maar kan bedenken.

Maar ken je dat gevoel, je rijdt weg van huis en je hoort je ketting piepen, kraken, en er zit nog vuil aan je frame. Het fietsen gaat minder soepel en vlot. Ook je fiets moet je goed schoonmaken (dit heeft ie verdiend) wil ze de volgende keer weer voor zoveel plezierige kilometers zorgen. Alles moet goed lopen.

Jijzelf gaat onder de douche staan… eerst afspoelen met water, dan met doucheschuim je lichaam en shampoo voor je haren, uiteindelijk een fijn laagje bodylotion voor verzorging van je huid… ditzelfde geldt ook voor je fiets. Onder de ‘douche’ ermee en verzorgen!

Afspoelen met een tuinslang, en met een biologisch afbreekbaar product reinigen (Bovelo Clean Green). Je wilt graag dat het vuil verwijderd aan het frame en de draaiende onderdelen. Maar wat je niet wil is dat het metaal, kunststof en het rubber aantast. De sproeikop zorgt voor optimale verspreiding van het product, maar je hebt ook de keuze het verdunt te gebruiken (als in een sopje). Met een borstel of spons sop je je fiets in. Spoel daarna je fiets goed af met een tuinslang en schoon is ie weer. Goed droog maken, ketting smeren en je kan de volgende keer weer los!

Wanneer je dan de volgende keer je fiets pakt stralen jullie allebei, fijne kilometers gewenst!

Winkelwagen
Scroll naar boven