Onderhoud: Goed voorbereid op weg met de mountainbike, racefiets of E-bike

Hoe vervelend is het wanneer je gaat fietsen en je komt er tijdens de rit achter... oooh ja, ik had de ketting nog willen smeren, en dat kraakje vraag ook al een tijdje om aandacht, mijn stuurlint is ook niet meer dat wat het geweest is. Dit komt iedereen wel bekend voor, en tijdens de rit erger je je er weer aan. Thuis gekomen gaat je fiets de garage in en worden zulke dingen vaak vergeten.

Liefde voor de materiaal... samen moet je namelijk die kilometers verslinden!

Wanneer je fijn wilt fietsen moet je je materiaal goed op orde hebben. Jij vindt het tenslotte ook fijn een zeembroek aan te hebben, neemt een lekker reepje onderweg om je energielevel op peil te houden... je fiets vraagt ook om aandacht! Liefde voor de materiaal... samen moet je namelijk die kilometers verslinden!

Bovenstaande geldt eigenlijk voor alle fietsen, van racefiets, mountainbike tot e-bike.

Wanneer je zelf niet zo handig bent of geen zin hebt om smerige vingers te krijgen 😉 kan je je fiets bij ons brengen, en wij kijken hem graag voor je na en dan krijgt je fiets bij ons in de werkplaats liefde in de vorm van een Gouden, Zilveren of Bronzen beurt (naar gelang wat er moet gebeuren). Wat deze beurten precies inhouden kan hier nalezen op onze site. Het is voor iedere fiets wat wils.

Wat stop je dan zoal in een zadeltas?

Zorg wel dat je goed voorbereid op weg gaat, en een goed gevuld zadeltasje hebt. Wat stop je dan zoal in een zadeltas?
Dan moet je denken aan een reserve band, lucht (pomp of patronen),  multitool, en een kettinglinkje voor als je ketting knapt. Mocht je nog ruimte overhouden kan je hier ook eventueel een reepje of gelletje in doen en vergeet het geld voor de (eventuele) taxi niet. Als je dan met pech komt te staan kan je het wellicht eerst zelf oplossen voordat je de hulptroepen in gaat schakelen. Maar als het goed is ben je je zadeltas met inhoud eigenlijk helemaal niet nodig, al zit een ongeluk in een klein hoekje. Onderhoud je je fiets goed dan is de kans op rare pech gevalletjes (bijna) uitgesloten.

Het is bijna valentijnsdag... denk aan de liefde!
Tot gauw.

Winkelwagen
Scroll naar boven