Schwalbe Rocket Ron Adix

Schwalbe levert nu al zijn legendarische mountainbikebanden uit de Evo-collectie met een compleet nieuw ontwikkelde compound. Deze compound met de naam Addix kan het klassieke conflict van ’grip-rolweerstand-slijtage’ nog breder oplossen dan tot nu toe mogelijk was.

Betere grip, rolweerstand en demping in combinatie met een langere levensduur – dat is een klassiek conflict bij de productie van banden: de verbetering van één eigenschap, gaat ten koste van een ander. Het is daarom belangrijk intelligente compromissen te sluiten, met als doel dichter in de buurt van perfectie te komen.

Met Addix biedt Schwalbe duidelijk betere oplossingen, vooral wat betreft de levensduur van de banden. Niet alleen bij de wedstrijden presteren de banden op een nog hoger niveau, maar bij alle mountainbike-disciplines, elk met hun verschillende eisen.

Voor de Addix-compound maakt Schwalbe gebruik van een zeer moderne en uiterst nauwkeurige mixtechnologie, die uniek is in de fietsbandenbranche. Alle parameters van het mixproces zijn nagenoeg onbegrenst te variëren. Met de speciaal voor Addix nieuw ingerichte productie-hardware, is dus mogelijk om compleet nieuwe compounds te realiseren.

Markus Hachmeyer, Senior Productmanager bij Schwalbe en de ontwerper van de legendarische mountainbikebanden, geeft tekst en uitleg over ADDIX: „Wat betreft de compound hebben wij bij Schwalbe nog nooit zo’n ambitieuze stap gemaakt. Eigenlijk hebben met een nieuw team en een nieuwe mix alles op alles gezet, bij de samenstelling en nog meer bij de werkwijze. Het resultaat is dat wij met ADDIX duidelijk nóg beter zijn geworden. Om maar twee belangrijke ontwikkelingen te noemen – onze banden gaan over de hele linie veel langer mee en de eigenschappen voor koud weer van de zachte compounds zijn uitstekend.

  • Addix Speed, rode herkenningskleur: De nieuwe compound voor de XC wedstrijdrijders rolt nog beter dan de huidige PaceStar-compound en heeft een duidelijk langere levensduur.
  • Addix Speedgrip, blauwe herkenningskleur: De compound die aboluut het breedst inzetbaar is, een nagenoeg universele compound. Ideaal voor Cross Country, All Mountain en Trail. De levensduur is 62% langer dan bij zijn voorganger PaceStar en de grip is met 35% verbeterd.

    (tekst afkomstig van Schwalbe site)

 

 

Winkelwagen
Scroll naar boven