Speed Pedelec

De speed pedelec biedt verschillende voordelen ten opzichte van de tweede auto. Het is niet alleen goedkoper en duurzamer, maar ook gezonder en flexibeler. Het kan daarom zeker de moeite waard zijn om te overwegen om een speed pedelec aan te schaffen.

De Voordelen van een Speed Pedelec: Bespaar Geld en Verbeter je Gezondheid

In Nederland verschijnen steeds meer speed pedelecs op de weg, en dat is niet verrassend. Deze snelle elektrische fietsen bieden veel voordelen. In dit artikel leggen we uit waarom een speed pedelec een slimme keuze kan zijn als alternatief voor een tweede auto. We bekijken kostenbesparingen, milieuvriendelijkheid en de gezondheidsvoordelen.

Wat is een Speed Pedelec?

Een speed pedelec is een elektrische fiets die trapondersteuning biedt tot 45 km/u. Dit maakt het een ideaal vervoermiddel voor wie snel grotere afstanden wil afleggen. Maar wat maakt een speed pedelec zo aantrekkelijk?

Waarom kiezen voor een Speed Pedelec?

Kostenbesparing ten opzichte van een auto

Een speed pedelec is aanzienlijk goedkoper dan een tweede auto. Een tweede auto kost gemiddeld zo’n 300 euro per maand aan brandstof, verzekering en onderhoud. De maandelijkse kosten van een speed pedelec zijn daarentegen veel lager. Laten we eens kijken naar de cijfers:

  • Aanschafprijs speed pedelec: tussen de €4.000 en €7.000
  • Maandelijkse kosten voor onderhoud, verzekering en energie: ongeveer €65

Als je dit vergelijkt met de kosten van een tweede auto, bespaar je al snel ruim 200 euro per maand.

Milieuvriendelijk alternatief

Een speed pedelec stoot geen CO2 uit, wat het een duurzaam alternatief maakt voor de auto. Terwijl een auto gemiddeld 2,3 kg CO2 per liter brandstof uitstoot, kun je met een speed pedelec bijdragen aan een schoner milieu. Bovendien neemt een fiets veel minder ruimte in beslag, wat handig is als je geen tweede parkeerplaats hebt.

Gezondheidsvoordelen van fietsen

Fietsen op een speed pedelec is niet alleen voordelig voor je portemonnee, maar ook voor je gezondheid. Regelmatig fietsen verbetert je conditie, vermindert de kans op hart- en vaatziekten en helpt stress te verlagen. Bovendien kan dagelijks fietsen bijdragen aan een betere nachtrust.

Rekenvoorbeeld: Speed Pedelec vs. Tweede Auto

Stel, je woont in Raalte en werkt in Zwolle. De afstand is ongeveer 25 km enkele reis. Met de auto doe je er 32 minuten over, terwijl je met de speed pedelec ongeveer 39 minuten onderweg bent. Op een standaard e-bike zou deze reis 52 minuten duren.

Als je vijf dagen per week naar je werk gaat, leg je ongeveer 1.000 km per maand af. De kosten voor de tweede auto bedragen maandelijks gemiddeld 300 euro (brandstof, verzekering en onderhoud). De speed pedelec kost je slechts €65 per maand. Hiermee bespaar je elke maand ruim 200 euro. Na vijf jaar zijn de afschrijvingen van auto en fiets vergelijkbaar, dus de initiële investering nemen we niet mee in deze berekening.

Duurzaam en Flexibel Reizen

Een speed pedelec biedt niet alleen financiële en gezondheidsvoordelen, maar is ook een flexibele en milieuvriendelijke manier van reizen. Je staat niet in de file, hebt meer vrijheid in je routekeuze en je kunt de fiets eenvoudig parkeren, zelfs binnenshuis. Dit maakt de speed pedelec ideaal voor stedelijke omgevingen.

Conclusie: Is een Speed Pedelec iets voor jou?

De speed pedelec biedt vele voordelen ten opzichte van een tweede auto: het is goedkoper, milieuvriendelijker, gezonder en flexibeler. Of je nu geld wilt besparen, bij wilt dragen aan een beter klimaat, of je gezondheid wilt verbeteren, een speed pedelec is een slimme keuze.

Overweeg jij een speed pedelec? Wij werken met het merk Riese&Muller, vind hieronder meer informatie of plan direct en proefrit! De koffie staat altijd klaar voor meer informatie bij ons in de winkel!

Winkelwagen
Scroll naar boven