5 redenen te fietsen in de winter

In de winter kunnen we wel 100 redenen bedenken niet te hoeven fietsen. Je moet naar die koude garage om je fiets te pakken... en waarom zou je. Je kan ook fijn op de bank bij de kachel blijven zitten, lekker warm. Maar als we je nu eens vertellen dat fietsen in de winter ook voordeel oplevert! Hieronder redenen om juist te gaan fietsen.

Ziektekiemen?... ze waaien gewoon weg!

1: We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat het fijn is in de frisse buitenlucht, heel goed voor je weerstand en mochten er ziektekiemen zijn die hun slag willen slaan... ze waaien gewoon weg! Kleed je aan naar gelang het weer, je hoeft het niet koud te hebben op de fiets. Er is niet zoiets als slecht weer, er is wel slechte kleding.

2: En wanneer de zon schijnt pak je ook nog eens die vitamine D uit elk zonnestraaltje, daar waar iedereen in de winter behoefte aan heeft! Gratis en voor niets, en dÑÑr krijg je energie van!

3: In de winter verbrand je meer calorieΓ«n tijdens een training, afvallen zou dus makkelijker moeten gaan (je bent meer energie nodig om jezelf warm te houden). Als je je tenminste in bedwang weet te houden bij al die fijne winterse stamppotjes πŸ˜‰

4: Ook is het beter voor het milieu om eens vaker te fietsen, in plaats van elke keer de auto te pakken. Denk eens aan woon-werkverkeer, dit zijn relatief makkelijke kilometers en toch kom je heel anders thuis. Je hoofd is leeg, hebt niet in de file gestaan en je bent maar heel iets later thuis dan anders.

niet helemaal opnieuw te beginnen met je fietsconditie

5: Wanneer je de winter door fietst hoef je straks in het voorjaar niet helemaal opnieuw te beginnen met je fietsconditie. Je behoudt je basis conditie en piekt straks makkelijker.

Kortom: met zijn allen fit de winter door, en vergeet vooral niet te genieten van de mooie winterse natuur.

 

 

Bij GMBN weten ze ook nog wel een aantal redenen om juist in de winter op de mountainbike te stappen. Deze willen we jullie niet onthouden:

Winkelwagen
Scroll naar boven