Een gravelbike lijkt op een cyclocrosser, maar is wel degelijk anders. De wielbasis van een gravelfiets is langer waardoor de fiets stabieler is en de stuureigenschappen vriendelijker zijn. De ruimte binnen de voorvork en de achterbrug is extra ruim, zodat je bredere banden kunt steken. Door deze brede banden kun je eigenlijk ieder terrein de baas en dat geeft een ongelofelijk gevoel van vrijheid en avontuur.

En je avontuur hoeft niet te stoppen bij een dagtocht. De meeste gravelbikes hebben de mogelijkheid om bagagedragers te monteren, zodat ook je tentje mee kan. Comfortabel kilometers vreten en uren fietsen op paden waarvan je het bestaan nog niet wist. Dat is het ultieme gravelen.

Omdat gravelen zo hot is, worden er meer en meer toertochten georganiseerd. Wie weet kun jij binnenkort de Strade Bianche op je bucketlist afvinken.

Net als bij de ‘normale’ racefiets is er keuze te over als het gaat om materiaal (aluminium of carbon), maar ook qua geometrie.  Shimano kent intussen zelfs een typische gravelgroep, namelijk de GRX. Deze groep geeft je extra remkracht en is nog beter bestand tegen zand en modder

Dus laat je niet langer leiden door het asfalt.

Voorraad

Bekijk onze actuele voorraad

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie
Winkelwagen
Scroll naar boven