Een gravelbike lijkt op een cyclocrosser, maar is wel degelijk anders. De wielbasis van een gravelfiets is langer waardoor de fiets stabieler is en de stuureigenschappen vriendelijker zijn. De ruimte binnen de voorvork en de achterbrug is extra ruim, zodat je bredere banden kunt steken. Door deze brede banden kun je eigenlijk ieder terrein de baas en dat geeft een ongelofelijk gevoel van vrijheid en avontuur.

En je avontuur hoeft niet te stoppen bij een dagtocht. De meeste gravelbikes hebben de mogelijkheid om bagagedragers te monteren, zodat ook je tentje mee kan. Comfortabel kilometers vreten en uren fietsen op paden waarvan je het bestaan nog niet wist. Dat is het ultieme gravelen.

Omdat gravelen zo hot is, worden er meer en meer toertochten georganiseerd. Wie weet kun jij binnenkort de Strade Bianche op je bucketlist afvinken.

Net als bij de ‘normale’ racefiets is er keuze te over als het gaat om materiaal (aluminium of carbon), maar ook qua geometrie.  Shimano kent intussen zelfs een typische gravelgroep, namelijk de GRX. Deze groep geeft je extra remkracht en is nog beter bestand tegen zand en modder

Dus laat je niet langer leiden door het asfalt.

Uitgelichte Gravelbikes

Hieronder vind je enkele topfietsen uit het gravelsegment. Wil je weten welke modellen wij precies voeren? Neem dan contact met ons op of bekijk onze voorraad op BikeExchange via de knop onderaan deze pagina.

Ridley Kanzo Fast

en Beest. Da’s de Kanzo Fast. Een echte competitieve gravel fiets dat volledig aerodynamisch geoptimaliseerd is

Orbea Terra

De beste allround fiets die Orbea aanbied

Giant Revolt

Hij is soepel, hij is efficiënt en het is je nieuwe beste vriend voor het verleggen van je grenzen op asfaltwegen, gravel en zandpaden

Cannondale Topstone Lefty

Dankzij de dubbele vering is dit de meest offroad-compatibele en comfortabele gravelbike ooit gemaakt.

Onverharde parcoursen, nattigheid en modder. Een veldrijfiets is er voor gemaakt. De korte achterbrug maakt de fiets wendbaar en geeft het zijn agressieve stuureigenschappen.

Een crosser is gebouwd als echte wedstrijdfiets inclusief bijbehorende geometrie. De wielbasis is korter dan bij een gravelbike en ook de bracket is hoger, zodat je makkelijker over obstakel op het parcours kunt springen. Met andere woorden: het is een fiets voor het betere gooi- en smijtwerk, die zich thuis voelt op glibberige en modderige parcoursen.

Uitgelichte Cyclocross fietsen

Hieronder vind je 3 topfietsen uit het segment. Wil je weten welke fietsen wij precies voeren? Neem dan contact met ons op of kijk voor onze voorraad op BikeExchange via de knop onderaan deze pagina.

Cannondale SuperX

Giant TCX

Ridley X-Night

Voorraad

Bekijk onze actuele voorraad via BikeExchange

Contact

Neem contact met ons op voor meer informatie
Winkelwagen
Scroll naar boven