Onderhouds dinsdag: Welke olie wanneer en waar?

Je wilt je fiets goed onderhouden, en dan weet je dat je goed moet smeren met diverse onderhoudsmiddelen. Dat is een gegeven. Je gaat vol goede moed naar de winkel... en daar sta je dan met je goede gedrag. Hoe dan??? Het hele rek voor je neus is gevuld met verschillende potjes, spuitbussen en andere soorten druppelaars. Welke moet ik hebben? Om je een beetje op de goede weg te helpen hebben we dit voor je op een rij gezet. Maar mocht je nog meer vragen hebben, je bent altijd welkom bij ons in de winkel.

Altijd moet je je fiets goed schoon hebben gemaakt en ook droog. Mocht je niet weten hoe, raadpleeg ons blog, dit hebben we eerder behandeld. Daarna kan je pas beginnen met smeren.

Voor de ketting zijn wij erg enthousiast over het product Boeshield T9, we gebruiken hier in de werkplaats echt niets anders! Je hebt de ketting goed schoon gemaakt en droog. Druppel Boeshield T9 op je ketting, laat dit minimaal 2 uur intrekken. Dan kan je het overtollige vet eraf vegen met een droge doek. Omdat de ketting na het uitwrijven droog is, blijft het vuil er niet goed aan plakken.

Voor het frame gebruiken wij Bovelo Silicon Shine, dit brengt een laagje aan op je fiets die vuil afstoot, en een fraaie glanzende laag.

Voor verdere draaiende onderdelen kan je Bovelo Multi Lube gebruiken, een multifunctioneel smeermiddel voor alle draaiende onderdelen, maar ook om shifters en kabels in te spuiten zodat deze ook naar behoren blijven werken.

Natuurlijk zijn er nog veel meer potjes in de rekken, maar begin hiermee en de rest volgt vanzelf.

Smeer ze!

Winkelwagen
Scroll naar boven